Çilek Serası | Sera Çilekleri Hakkında Bilgi
Çilek Serası ,Sera Çilekleri Hakkında Bilgi – Bir Serada Çilek Nasıl Ekilir
Normal büyüme mevsiminden çok önce bahçede yetiştirilen taze çilekleri özlüyorsanız, bir serada çilek yetiştirmeyi düşünebilirsiniz.
LINKEDIN
Sera Gutter Makinası
Sera Gutter Makinası 2014 yılı sonunda iki mobil ve bir sabit oluk oluşturucunun teslimatı için bir sipariş aldık. 2015 yılı başında bu makinelerin geliştirilmesine ve yapımına başladık. O tarihten Bu yana tam 17 adet makine teslim ettik gururla..yolumuza devam ediyoruz.
LINKEDIN
Sera Gutter Makinesi | Mekoser
Seracılık sektöründe .sera sistemleri tedarikçisi. Mekoser seracılık için Sera gutter Makinesi; Teslim Edildi
Makine öncelikle Türkmenistan'da kullanılmak üzere Planlanmıştır
LINKEDIN
Sera Havalandırmasının Önemi vatansera®
Sera Havalandırmasının Önemi
Bir seranın en önemli işlevi, bitki büyümesi için mükemmel ortamı sağlamaktır. (sera Havalandırma) Güneş enerjisini depolamak ve mahsulünüze fayda sağlamak için kullanmak, tüm iyi sera tasarımının anahtarıdır. Bitkilerinizin gelişmesine yardımcı olmak için optimum sıcaklık ve hava kalitesini korurken, güçlü güneş spektrumundan en iyi şekilde yararlanan bir iç mekan iklimini dengelemek için havalandırma şarttır!...
LINKEDIN
Çilek serası yetiştirme sistemleri
topraksız Çilek Serası sistemleri kullanılması kaynakların büyük bir optimizasyonunu sağlar . Topraksız çillek..
çilek hastalıklarından kaçının,en iyi çilek,Yaban mersini,büyüyen çilek,çilek yetiştirme sistemi,çilek yetiştirmek,topraksız çilek nasıl yetiştirilir,çilek nasıl yetiştirilir,çilek nasıl daha hızlı yetiştirilir,topraksız sera firması,çilek için hidroponik yetiştirme sistemleri,hidroponik,topraksız çilek,çilek için topraksız sistem,çilek yetiştirme yöntemleri,profesyonel topraksız,karlı çilek,Ayırıcı,substrat için çilek,domates,domates bitkileri.çilek yetiştirmenin en iyi yolu nedir
LINKEDIN
Sera Gutter Makinesi
Sera Gutter makinesi, serada Topraksız tarım için yetiştirme oluklarını (Gutter) üretmek üzere tasarlanmıştır Sera tünle uzunluklarına göre üretilmektedir. Bu, seraya kurulumu ve nakliyeyi kolaylaştırır ve depolama ve lojistik sorunlarını azaltır...
LINKEDIN
TOPRAKSIZ SERA SİSTEMLERİ
TOPRAKSIZ SERA SİSTEMLERİ
Günümüzde toprak, hava ve su kirliliği giderek artmakta, tarımın gerilemesine neden olmakta, sağlıksız ve kalitesiz üretim artmaktadır. Ayrıca dünya pazarlarının besin maddelerine olan talebi, üretimimizin dış pazarlara yönelmesini zorunlu kılmaktadır.
Ülkemiz eskilerden hatırlayacağımız üzere bir tarım ülkesi olarak biliniyor ama yıllar geçtikçe tarımsal üretimimiz geriliyor. Ancak seracılık (örtü altı) faaliyetleri artmaktadır. Tarımsal üretimi artırmak ve geliştirmek için çeşitli önlemlerin alınması gerekmektedir. Bu önlemlerden biri de ülkemiz iklim koşullarında kaliteli ve sürekli üretime olanak sağladığı için besin ve enerji yönetiminin bir arada gerçekleştirilebildiği sera işletmeciliğidir. Günümüzde tarım birçok yerde seracılıkla yapılmaktadır. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde daha fazlasını görmek mümkündür.
Sera, bitki yetiştirmek için oluşturulmuş kapalı bir alandır. Naylon, plastik ve cam olmak üzere çeşitli yapılarda seralar bulunmaktadır. Örtüaltı tarım aynı zamanda örtü altı tarım olarak da adlandırılır. Örtü altında yetiştirme yani seraların en büyük avantajı bitkinin yetiştiği ortamın kapalı olduğu için dış ortamdan izole olmasıdır. Bu da iklimlendirmede büyük kolaylık sağlar.
Sera çevre birimleri ısıtma, havalandırma, soğutma, gölgeleme, sisleme, sulama ve gübreleme sistemlerinden oluşmaktadır. Bitki yetiştirme ortamı denilince akla ilk olarak toprak gelmektedir. Ancak özellikle seracılıkta topraktan kaynaklanan temel sorunlar sözde topraksız tarıma yol açmıştır. Topraksız tarım, bitkinin yaşamı için gerekli olan su ve besin maddelerinin gerekli miktarlarda kök ortamına verilmesi esasına dayanır.
Topraksız kültürde bitki kökünün tuzluluğu, mineral yoğunluğu, havası ve suyu daha dengeli bir şekilde ayarlanır. topraksız tarımda besinler daha etkin kullanılır. Topraksız tarım, sera otomasyonu için çok uygundur. Yapılacak otomasyon ile işçilikten tasarruf sağlanmaktadır. Topraksız tarımda pestisitlere gerek kalmadan bitkinin hastalığı kontrol altına alınabilmektedir. Topraksız tarım koşullarına uygun olarak daha sık bitki yetiştirmek mümkün olduğundan, ışık yeterli ise birim alandan elde edilecek ürün daha yüksektir.
Toprağın ekilmesinden serada üretime, topraktan ürünün hasadına kadar geçen zaman diliminde bitkinin gelişmesi için en uygun çevre koşullarının oluşturulması arzu edilir. Bu çevre koşullarının oluşmasında iklim parametreleri; sıcaklık, ışık şiddeti, ortam nemi, toprak nemi kontrol altında tutulmalıdır. Sera içerisindeki sensörlerden alınan veriler doğrultusunda ısıtıcı, havalandırma, su pompası gibi cihazların devreye alınması ve çıkışlarının çevre koşullarını iyileştirmek için oluşturulan yazılım ve donanım sistemine sera otomasyonu denir.
Sera otomasyon sistemi, enerji ekonomisini göz önünde bulundurarak dış hava koşullarındaki değişimlere uyum sağlayabilen, su tasarrufu için bitkinin isteklerine kök bölgesinde karar verebilen, bitki gelişimini, sera iklimini ve sera iklimini stratejik olarak yönetebilen bir seradır. toplam yönetim anlayışı çerçevesinde bitki besin maddeleri.
Seraların verimini artırmak için geliştirilen bu otomasyonda sıcaklık, nem, yağış, depolama seviyesi gibi parametreler kontrol edilmektedir.
Örtü altı üretimde genel prensip, yetiştirilecek ürün için gerekli ışık, sıcaklık, nem ve hava bileşenlerinin suni olarak oluşturulmasıdır. Bu bileşenlerin doğru seviyelerde tutulması ile bölgede ekonomik verim artar, yılda birden fazla üretim alınır, pazara ulaşım sorunu ortadan kalkar, bitkinin verimi artar, mevsimsellikten dolayı kayıplar kaybedilir. 365 gün emek ve istihdam sağlanmaktadır.
LINKEDIN
Serada çilek verimi nedir?
En verimli sera çileği operasyonlarında metrekare başına 12 ila 14 kilogram arasında ürün elde ediliyor. Les Serres Vaudreuil'in dikey çiftliğinde metrekare başına 116 kilograma yakın.
LINKEDIN